Huize Levensruimte

Jaarlijks gaan de meeste jongeren van TeCer en de Verticale Leefgroep voor twee weken naar onze Villa Hoogland in Oostduinkerke.

Enkele getuigenissen en sfeerbeelden - zomer 2014:

 

We deden leuke dingen in Oostduinkerke, we zijn de eerste dag al gaan zwemmen in de zee.
We zijn ook in een binnen zwembad geweest.
We zijn naar de dijk geweest en hebben daar iets gekocht met ons zakgeld.
Daarna zijn we ook al gaan go-carten op de dijk.
Dan zijn we ook nog op krabben gaan vissen.
We zijn ook 2 keer naar het beste skatepark van de kust geweest.
Er zijn 4 kinderen geprikt door een kwal, maar de redders hebben dit direct verzorgd en zo waren we het snel vergeten.
We zijn ook naar de zandsculpturen geweest.
Er was ook iemand aan zee jarig. Hip hip hoera!
Op zaterdag 19/07/14 hebben we BBQ gedaan. 
Dat was onze vakantie.

E.   S.    N.

 

De vakantie in Hoogland: 1ste week met Anja en Hilde.
We kwamen aan in Hoogland na een lange rit in de bus. Het eerste wat we deden was lekker eten.  Als we allemaal genoeg gegeten hadden, gingen we uitpakken en daarna besloten we om naar de zee te gaan. We moesten de bolderkar inladen met het speelgoed en al de andere dingen voor de strandcabine in orde te kunnen maken. Toen we terug van het strand kwamen ging een jongere in de bolderkar zitten en toen ze er uit kwam was de trekstang kapot, we waren opgelucht want Luc had nog een bolderkar op zolder staan. Oef want zonder bolderkar naar het strand is een ramp!
We zijn ook nog naar het vuurwerk geweest en dat was heel mooi, maar ook een beetje eng want schuin achter ons zaten mensen die een verdwaalde genster achter zich kregen. Maar het was super leuk want we mochten dan lang opblijven.
De eerste week regende het heel veel maar voor de rest was de eerste week nog de max !

2de week : Luc en Greet kwamen aan en de zon begon te schijnen, dat was grappig! We zijn elke dag tot vrijdag naar de zee kunnen gaan, zwemmen in de golven, bloemen geruild voor schelpen, Westvlaams geleerd, gepicknickt , spelletjes gespeeld ….dat was kei fijn .
En dinsdag heeft iedereen zich kei hard laten gaan ‘s avonds op het skatepark .
Luc heeft van mensen wave-steppen gekregen, daar heb ik me reuze mee geamuseerd! Er was ook iemand jarig: 11 jaar hip hip hip hoera.
We deden ook yoga-oefeningen.
Elk jaar houden we een BBQ en dan danst iedereen, het was super leuk.

Groetjes van B. uit Hoogland

 

Het was heel leuk aan zee: go-carten, ‘s avonds met de groten naar de zonsondergang kijken, spelen in zee, op de dijk naar de beachparty, leuke winkeltjes … De hele weg stappen naar de kinderboerderij en terug was heeeeel vermoeiend en vonden we het minst leuk! et heeft 1 dag geregend, maar goed voor ons  : dan gingen we naar een binnenzwembad, maar wat bleek : er waren die dag nog veeeel meer mensen met dat idee, dus gingen we op zoek naar een ander zwembad … zonder succes, maar dan zijn we ergens een lekkere pannenkoek met chocomelk gaat eten en drinken wat de dag dan toch weer leuk maakte. De volgende dag zorgden we ervoor dat we eerst in de rij stonden en konden we als eerste in een rimpelloos zwembad duiken.
We deden ook een poging om extra zakgeld te vergaren: een handeltje in loom-bands, het leverde ons 2 euro op !!!!
Het eten vonden we heel lekker, de BBQ vooral met de gezellige kaarsjes op tafel en dan samen leuk praten en onze dromen voor later met elkaar delen. Er werden mooie foto’s gemaakt met de zonsondergang op de achtergrond en we kregen er een paar als herinnering.
T.