Ouders

Hoelang duurt mijn begeleiding?

Dat hangt er een beetje van af. Meestal werken we in periodes van zes maanden of één jaar.

Aan het einde van die periode kijken wij samen met jou en je kind, de andere huplverleners, en eventueel de consulent hoe deze periode verlopen is. We kijken ook of verdere hulp nog nodig is, of de hulp beëindigd kan worden.

Als een jeugdrechter beslist heeft dat je begeleiding nodig had, kan er ook een zitting op de rechtbank zijn. Tijdens zo een zitting luistert de jeugdrechter naar ieders mening. Daarna beslist hij of zij wat er verder dient te gebeuren.

Wat als...

  • iedereen zich terug sterk genoeg voelt om zonder hulp verder te kunnen?
  • het plots minder goed gaat thuis of er grote problemen bijkomen?
  • je met een andere voorziening wil werken of je wil dat je kind terug naar huis komt?
  • je kind 17 jaar is en geen zin meer heeft om nog langer in de leefgroep te blijven, het wil een overstap maken naar kamertraining (TCK) of context-begeleid autonoom wonen (CBAW)?
  • je kind 18 jaar is en het wil geen verdere hulp meer krijgen?

Op elk moment kan de vraag worden gesteld om de begeleiding te veranderen of te beëindigen. Jij of je kind kan dit op elk moment voorstellen. Jouw vraag wordt dan bekeken met de mensen die (mee) beslist hebben over jouw begeleiding. Samen gaan we op zoek naar de beste keuze.

Wij vinden het steeds belangrijk dat je jouw mening laat horen. We zijn hier om naar jou te luisteren en samen te zoeken naar de beste oplossingen.