Hoe ziet een dag in de leefgroep er uit?

Een schooldag

De begeleider komt je ’s morgens wakker maken. Je maakt je dan klaar op je kamer en je komt naar de keuken voor het ontbijt. Na het ontbijt kun je nog wat spelen tot je naar school gaat.

Alle kinderen vertrekken dan naar hun eigen school en blijven ’s middags ook op school eten.

Na school komt iedereen terug naar de leefgroep, dan is er tijd voor een vieruurtje. Als je huiswerk hebt, dan kan je dat eerst maken, daarna kan je nog wat spelen.

Daarna eten we allemaal samen en neem je eventueel een douche of een bad.

Tot het tijd is om te gaan slapen kan je nu nog spelen, naar televisie kijken, lezen, tekenen, knutselen, op de computer spelen, … .

Op woensdag is dat bijna hetzelfde, je hebt dan wel maar tot ’s middags school en je eet in de leefgroep. Soms is er een activiteit gepland (knutselen, bakken, crea atelier of ergens naartoe gaan). Is er geen activiteit, dan kan je buiten spelen of je wat ontspannen in de leefruimte.

Weekends en vakanties

Als je tijdens het weekend of in de vakantie in de leefgroep bent, dan is het er wel anders dan op de schooldagen. Alles verloopt wat rustiger, je mag wat langer opblijven. Je hebt veel meer tijd om te spelen. Het kan zijn dat je eens een uitstap maakt met de leefgroep, dan gaan we naar het bos, naar de zee, naar een pretpark, …

Als je dat wil, kan je naar een sportclub of een jeugdbeweging gaan. Tijdens vakanties kan je met je jeugdbeweging op kamp of kan je een sportkamp doen.