Wie werkt er in de leefgroep?

In een leefgroep wonen er veel kinderen (tussen de 6 en 12) samen in een groot huis met tuin. Dit kunnen zowel meisjes als jongens zijn.

Begeleiders en een teamverantwoordelijke

Zij vervangen niet je mama of papa, maar doen wel heel wat dingen die mama en papa thuis ook doen. Zij willen naar je luisteren, voor je zorgen en je helpen met verschillende dingetjes. Bij problemen of vragen kan je bij hen terecht.

Je krijgt ook twee individuele begeleiders (ook wel kortweg IB genoemd). Met hen kan je praten over alles wat jij belangrijk vindt: je school, je vriendjes, over mama en papa, …

Als je met een probleem zit dat je niet met iedereen wil bespreken, dan kan je naar je IB stappen. Die is het best op de hoogte van alles wat met jou te maken heeft. Je IB doet ook heel wat praktische zaken samen met jou: hij of zij helpt je kamer inrichten, gaat kleren met je halen, gaat naar schoolcontacten (soms samen met je mama of papa), houdt contact met je mama en papa, spreekt met hen af rond weekends en vakanties, maakt verslagen, … . De IB werkt samen met de hulpverleningscoördinator zodat je de beste hulp krijgt.

In de leefgroep zijn er ook mensen die zorgen dat het in de leefgroep altijd netjes is, je kleren gewassen zijn, er lekker eten is, …