Ouders

Jongerenwerking

In de Jongerenwerking worden jongeren vanaf 14 jaar en hun ouders begeleid. Ook hier staat verblijf in een leefgroep centraal. Wanneer je kind 16 jaar is en eerst een tijdje in de leefgroep heeft verbleven, is er de mogelijkheid om in een studio bij Huize Levensruimte begeleid te worden. Dit heet het Trainingscentrum voor Kamerbewoning (TCK). Vanaf 17 jaar kan je zoon of dochter eventueel zelfstandig gaan wonen (CBAW: contextbegeleiding autonoom wonen).

  • Als je kind hier klaar voor is kan hij of zij in het TCK oefenen op alleen wonen. Op de campus van Huize Levensruimte zijn er vier bemeubelde studio's, die n aar eigen smaak en met persoonlijke spullen kunnen worden ingericht. Je kind kan hier zelfstandig wonen, maar tegelijk wordt hij of zij toch nog (intensief) begeleid.
  • Bij CBAW is je kind zelf verantwoordelijk voor het huren van een woonst op maximum 45 minuten buiten de campus van Huize Levensruimte. Wij bieden begeleiding en we zorgen er samen voor dat je zoon of dochter een aantal vaardigheden onder de knie krijgt om zelfstandig te functioneren.

Je kan de Jongerenwerking bereiken op het nummer 013 / 78 80 83.