Begeleiding

De begeleiding blijft dagelijks aanwezig en zal samen met jou op pad gaan. Ze zullen je ondersteunen in de praktische zaken van het dagelijkse leven: de inrichting van je studio, vervoersmogelijkheden, administratie, financiën, gezondheid, veiligheid, koken, je studio onderhouden, de was en strijk, je dag zelf plannen, omgaan met geld, omgaan met je vrije tijd binnen en buiten het TCK, relaties, enz. Tegelijk proberen zij er gewoon ook voor te zorgen dat jij je goed voelt. Ze zullen luisteren naar wat je te vertellen hebt en proberen voor jou een steun te betekenen. Want jij, die meer en meer zelfstandig woont, staat voor heel wat nieuwe uitdagingen en het is goed om weten dat er iemand is die je opvangt als het moeilijker gaat. Op elk moment is er iemand aanwezig of bereikbaar. Zo kan je steeds bij deze persoon met je vragen of moeilijkheden terecht.

De begeleiding is ook een schakel tussen jou, je ouders, je vriend(in), … en eventueel je verwijzer. In overleg en samenspraak met jou zal je persoonlijke situatie worden opgevolgd (contacten met thuis/familie; school/werk; vrije tijd; ….).

Via je begeleiders zal je contacten leren leggen met diensten en instanties, zoals VDAB, interim-kantoor, … .

Ook met je ouders is er contact. Ze worden minstens geïnformeerd hoe het met jou loopt. Jij wordt op de hoogte gebracht wat aan je ouders verteld wordt.

Eén begeleider richt zich specifiek op jou. Dat is je individuele begeleider. De bedoeling is samen op weg te gaan in vertrouwen en in overleg. Je afspraken zullen in hoofdzaak gemaakt worden met deze begeleider. Het is ook de bedoeling regelmatig samen te praten en je afspraken bij te sturen.

Je kunt natuurlijk ook altijd bij de andere begeleiders terecht.