ADKRA

Artistiek

In het Artistieke luik richten we ons op culturele en creatieve activiteiten. We brengen jongeren bij elkaar die interesse hebben in dans, muziek, beeldhouwen, fotografie, schilderen, straattheater, enz.

We willen jongeren enerzijds kunst en cultuur laten beleven. Anderzijds stimuleren we hen zelf te creëren, te performen, tentoon te stellen, enz. We organiseren activiteiten waarin jongeren de gelegenheid krijgen om te experimenteren met hun talenten, al dan niet onder begeleiding van een expert. Daarnaast zetten we ook in op evenementen die door andere organisatie of de buurt opgezet worden, zodat we actief bijdragen aan een fijne samenleving.

Een overzicht van de trainingen en flyers vind je onder ons open aanbod.

Urban Dance

Bij Urban Dance gaan we – wat had je gedacht – dansen! Dansen in een open, leuke en gezellige sfeer. We werken aan een choreografie, waarbij we ons voornamelijk richten op Street en Hiphop. We nodigen je uit om volop met deze dansstijlen te experimenteren, leuke moves te ontdekken en samen met anderen jouw interesse voor dans te delen. Om aan deze reeks deel te nemen is er geen danservaring vereist. We gaan samen op weg. Deze activiteit is voor jongeren vanaf 10 jaar.

Muziekatelier

We richten voor onze jongeren een muziekatelier op waarin ze een muziekinstrument kunnen leren bespelen, samen muziek maken, plezier beleven en samen-zijn. Een muziekinstrument leren spelen vraagt veel oefening, aanmoediging vanuit de omgeving en iemand die jou op weg helpt. Bovendien biedt samenspelen met anderen een hoop leerkansen en plezier.

Jongeren worden begeleidt door een jongerencoach die hen motiveert, steun biedt en bovenal samen met hen muziek maakt. Daarnaast doen we voor het aanleren van het bespelen van een instrument en samenspel beroep op Hamaril, Hagelans Alternatief Muziek Atelier.

De muziekinstrumenten hiervoor hebben we met steun van CERA kunnen aankopen.