Voor wie?

In de jongerenwerking worden jongeren vanaf 14 jaar en hun ouders begeleid. Ook hier staat verblijf in een leefgroep centraal. Deze leefgroep is de pubergroep. Wanneer je 16 jaar bent en je hebt eerst een tijdje in de leefgroep verbleven, is er de mogelijkheid om in een studio bij Huize Levensruimte begeleid te worden. Dit heet het Trainingscentrum voor Kamerbewoning (TCK). Vanaf ten vroegste 17 jaar kan je eventueel zelfstandig gaan wonen (CBAW: contextbegeleiding autonoom wonen).

  • Als je hier klaar voor bent kan je in het TCK oefenen op alleen wonen. Op de campus van Huize Levensruimte zijn er vier bemeubelde studio's, die je naar eigen smaak en met persoonlijke spullen kan inrichten. Je kan hier zelfstandig wonen, maar tegelijk wordt je toch nog (intensief) begeleid.
  • Bij CBAW ben je zelf verantwoordelijk voor het huren van een woonst op maximaal 45 minuten buiten de campus van Huize Levensruimte. Wij begeleiden jou en we zorgen er samen voor dat je een aantal vaardigheden onder de knie krijgt om zelfstandig te leven.

Hier kan je antwoord vinden op enkele vragen die je je misschien stelt.

Je kan de Jongerenwerking bereiken op het nummer: 013 / 78 08 83.